Elektriker

En uundværlig fagmand

Ansvar og arbejde

Med en uddannelse som elektriker vil du komme til at arbejde med elektriske anlæg. Du vil under uddannelsen lære at installere, reparere og vedligeholde computerstyrede el-systemer både i industrien og i boliger. 

Som elektriker kan du også komme til at arbejde med rådgivning når der skal vælges elektriske løsninger. Alt efter dit specialefelt, kan du også arbejde med automatik og robotter eller f.eks. med havvindmøller på offshore installationer.

Dine kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Er interesseret i matematik 
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
  • Har logisk sans
  • Kan lide at arbejde med dine hænder
  • Har normalt farvesyn
  • Kan arbejde alene og sammen med andre
  • Er serviceminded og god til at snakke med mennesker

Karriere og fremtid

Som uddannet elektriker kan du arbejde mange forskellige steder og indenfor mange forskellige brancher. Du har derfor mulighed for at lade dine personlige interesseområder bestemme, hvilken branche du vil søge job i. Som elektriker kan du få job i offentlige og private virksomheder eller hos en privat elinstallatør. Du kan komme til at lave mange forskellige ting, alt efter hvilket speciale du vælger. De mest almindelige arbejdsområder er belysning i byggeri og styring af it-, telefon- og overvågningsanlæg. 

Du kan også læse at læse videre til: 

Hvorfor elektriker

Uddannelsen åbner rigtig mange døre og da du kommer til at arbejde med et bredt udvalg af opgaver, kommer du også til at være meget fleksibel i forhold til din fremtidige arbejdsplads. Den høje efterspørgsel betyder også at du har store muligheder for at komme til at arbejde internationalt, hvis du gerne vil ud og se verden. Hvis du brænder for faget og har de evner, der skal til er denne uddannelse helt sikkert det rigtige valg for dig!

Hvis du vil blive klogere på, hvad en elektriker laver, så tryk her for, at møde Isabella som er i lære som elektriker

Mulighed for at læse som EUX

Hvis du er usikker på om du skal vælge en erhvervsuddannesle eller en gymnasial uddannelse - kan du med en uddannelse som elektriker læse begge dele på én gang med en EUX. Du kan læse mere om EUX ved at klikke her.

Navn
Elektriker

Uddannelsestype
Erhvervsuddannelse

Varighed
3-5 år

Adgangskrav
9./10. klasse eller tilsvarende + bestået dansk og matemtatik

Økonomi
SU og lærlingeløn

Relaterede uddannelser
Automatik & proces, Energiteknolog, Ingeniør, IT-teknolog

Uddannelsessteder

Virksomheder
Med ansatte inden for denne uddannelse

Virksomheder
Med elever/lærlinge inden for denne uddannelse

Sådan søger du

Du kan med fordel søge uopfordret, da det viser både engagement og interesse. Selv hvis virksomheden ikke har plads i øjeblikket, er dine chancer for at blive taget i betragtning bedre, hvis du allerede har vist at du er interesseret.

Tag kontakt til virksomheden gennem deres hjemmeside og hør nærmere.

Står du og mangler en praktik – eller læreplads?

Maskinmester? Industritekniker? Eller noget helt tredje? Se hvilke virksomheder, der i øjeblikket har frie pladser og måske søger efter netop en som dig!

Klik her